COOL Leiden

Comité Ondersteuning  Ongedocumenteerden  Leiden

Wie zijn naast ons bestuur de andere vrijwilligers:

Bert Hoenen
Mijn naam is Bert Hoenen, met pensioen, maar wel nog betaald en onbetaald actief met en voor mensen die het zwaar hebben in onze samenleving. Daar ben ik van kinds af aan mee opgevoed.
Ik heb een grote hekel aan bureaucratisch gedoe als mensen daardoor niet geholpen worden. Ik geloof niet in mensen redden, maar wel mensen ondersteunen zodat ze zelf een menswaardig bestaan kunnen opbouwen. Het gaan om onze medeburgers, al dan niet legaal, in Leiden en niet om de regels, protocollen. Ik noem het wel eens: legaal de wet overtreden. Onze overheden doen dat dagelijks, waarom wij niet dan.

Ik geniet ervan om de dag te starten met een bakkie koffie met een krantje. Ik lees heel graag romans. Samen met mijn vrouw kamperen we in de lente – en zomermaanden veel op natuurcampings om lekker te wandelen en te fietsen.

vrijwilliger naam

vrijwilliger naam

vrijwilliger naam

vrijwilliger naam

Ingeborg van Stijn
Ik wandel graag op mijn vrije dag, luister naar muziek en een bezoekje aan mijn moeder.

Ik word blij van lekker weer, en iets kunnen doen voor een ander.

Door mijn achtergrond vragen mensen nogal eens om techniesch advies, belasting zaken.

Waarom Cool? Ik vind het belangrijk om me in te zetten voor de medemens, iedereen verdient een waardig bestaan binnen de mogelijkheden. Daar zet ik me graag voor in.

John Boon

Wat ik zoals op mijn vrije dagen doe? Ik ben alle dagen vrij, dus … Ik geniet van mijn kinderen en kleinkinderen en bied hen graag een helpende hand wanneer dat gewenst is. Verder toer ik graag rond op mijn e-bike en bezoek in de wintermaanden met enige regelmaat ijsbaan de Vliet, vaak vergezeld van mijn kleindochter. Met mooi weer vind ik het ook heerlijk om in de tuin te klussen.

De kleine dingen die het leven voor mij aangenaam maken zijn de koffie-uurtjes met mijn echtgenote, de ontmoetingen en gesprekken met anderen en klussen bij anderen ( dat lukt veel beter dan thuis ).

Voor anderen ben ik een all-in vraagbaak. Dat kan zijn op het gebied van huishoudelijke klussen, advies bij de aanschaf van apparatuur, meedenken bij het overleg met instanties en zonodig meegaan.

Ik ben al meer dan 10 jaar op één of andere manier bij vluchtelingen werk betrokken. Het heeft mijn hart. Dus toen COOL aangaf op zoek te zijn naar vrijwilligers en bestuursleden heb ik mij vanzelfsprekend aangemeld en doe het werk met plezier.

vrijwilliger naam

vrijwilliger naam